HEEMSKERK - Chateau Marquette maakt het voor iedereen mogelijk om te luisteren naar het allerhoogste niveau klassieke muziek. Iedere derde zondag van de maand treedt jong talent op in het kasteel.

Aanstaand concert
Op zondag 17 juli van 11.00 tot 12.30 uur Speelt Jurn Tjoa op de piano. Jurn Tjoa (1998) begon zijn pianostudie in zijn Nederlandse geboorteplaats Houten bij leraar René Maurer. In 2014 behaalde hij een eerste prijs op de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. Jurn combineerde het Stedelijk Gymnasium met de vooropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. En sinds 2016 studeert hij daar bij Frank Peters. Die bracht ook Jurn’s interesse in Russische muziek van de eerste helft van de twintigste eeuw. Masterclasses volgde Jurn bij Bart van Oort, Mastvo Janssen, Håkon Austbø, Boguslaw Jan Strobel en via Classic Young Masters bij het pianoduo Martijn en Stefan Blaak. Via het Prinses Christina Concours geeft Jurn Tjoa regelmatig concerten. Hij speelde met het Rubens Quartet en maakt deel uit van het Marcante Quintet. Jurn is Laureaat van Classic Young Masters 2017

Elke derde zondag van de maand

Marquette Classique is een bijzondere concertreeks in Heemskerk, elke derde zondag van de maand! U bent maandelijks welkom om op het kasteel te genieten van populaire klassieke concerten. Dan treden jonge topmusici op, uit Nederland en daarbuiten, vooral solo, maar ook als duo, trio of kwartet. Wat de optredens een extra dimensie geeft, is dat bezoekers aan het einde van elk concert een stembiljet kunnen invullen om te bepalen wie van de jonge talenten een plekje in de finale van maart 2023 verdient.

Parkeeradvies i.v.m. Zomerfestival

Op 17 juli start om 13:00 uur op Landgoed Marquette het zomerfestival. Een initiatief van Gemeente Heemskerk en PWN. Om Marquette Classiqe en de start van het zomer festival niet te laten overlappen is er deze keer geen prelude. Als gevolg van het festival kunt u geen gebruik maken van de parkeerplaats bij het kasteel. Wel kunt u parkeren bij het hotel en te voet naar het kasteel. De ingang en uitgang is deze dag via de Mozartstraat. Met de fiets is Marquette prima bereikbaar.

Marquette Classique
Chateau Marquette en Podia Klassiek hebben eind 2018 de handen ineengeslagen om Heemskerk en omstreken kennis te laten maken met het vele jonge talent op klassiek gebied. Het idee van Marquette Classique werkt twee kanten op; bezoekers kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met klassieke muziek en het aanstormend talent heeft de kans om ervaring op te doen.

Kosten en aanmelden

De kosten voor het concert zijn € 15,00 per persoon, jongeren tot 19 jaar betalen slechts € 7,50. Dit is inclusief koffie en thee bij ontvangst en een drankje in de pauze. Aanmelden voor het concert kan door een e-mail te sturen naar classique@hotel-marquette.com met daarin het aantal personen. Of via de agenda op de website.