HEEMSKERK - Chateau Marquette maakt het voor iedereen mogelijk om te luisteren naar het allerhoogste niveau klassieke muziek. Iedere derde zondag van de maand treedt jong talent op in het kasteel.

Aanstaand concert

Op zondag 15 mei van 11.00 tot 12.30 uur speelt Mattias Spee op de piano. Mattias is een Nederlandse pianist en componist. Vanuit zijn klassieke achtergrond is hij zich gaan verbreden en heeft hij zijn focus verlegd naar compositie, improvisatie en (interdisciplinaire) samenwerkingen. Mattias won prijzen bij onder meer het Prinses Christina Concours, het Steinway pianoconcours, het SJMN concours, De Rotterdamse piano vierdaagse en de Vrienden Cultuurprijs. Thuis speelt hij op een Grotrian-Steinweg vleugel uit 1992, hem in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Elke derde zondag van de maand

Marquette Classique is een bijzondere concertreeks in Heemskerk, elke derde zondag van de maand! U bent maandelijks welkom om op het kasteel te genieten van populaire klassieke concerten. Dan treden jonge topmusici op, uit Nederland en daarbuiten, vooral solo, maar ook als duo, trio of kwartet. Wat de optredens een extra dimensie geeft, is dat bezoekers aan het einde van elk concert een stembiljet kunnen invullen om te bepalen wie van de jonge talenten een plekje in de finale van maart 2023 verdient.

Prelude
Elk concert wordt voorafgegaan door de prelude. Een optreden van een aanstormend talent dat opgeleid wordt door het Cultuurhuis in Heemskerk. 15 Mei is dit de 12-jarige Noa Popot op de piano.

Marquette Classique

Chateau Marquette en Podia Klassiek hebben eind 2018 de handen ineengeslagen om Heemskerk en omstreken kennis te laten maken met het vele jonge talent op klassiek gebied. Het idee van Marquette Classique werkt twee kanten op; bezoekers kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met klassieke muziek en het aanstormend talent heeft de kans om ervaring op te doen.


Kosten en aanmelden

De kosten voor het concert zijn € 15,00 per persoon, jongeren tot 19 jaar betalen slechts € 7,50. Dit is inclusief koffie en thee bij ontvangst en een drankje in de pauze.


Aanmelden voor het concert kan door een e-mail te sturen naar classique@hotel-marquette.com met daarin het aantal personen. Of via de agenda op de website