BEVERWIJK - Op vrijdag 19 november heeft Makro Beverwijk een pompoen van ruim 250 kilo gedoneerd aan Landgoed Hoenderdaell. De showpompoen die in de winkel lag, is daar geschonken aan het tijger– en leeuwenverblijf. Makro Beverwijk pakt zo op een duurzame en lokale manier een deel van hun dervingsbeleid aan en de opgevangen roofdieren daar hebben een extra verzetje.

Vincent van Beveren, vestigingsmanager van Makro Beverwijk vertelt: "We hadden deze pompoen als showitem in onze winkel liggen. Maar gedurende de periode vroeg wij ons af wat we met zo'n grote pompoen moesten doen als straks de houdbaarheid eraf was. Omdat voor ons verantwoord omgaan met derving en lokale contacten belangrijk zijn, raakten we in gesprek met Landgoed Hoenderdaell. Zij zagen het wel zitten om deze pompoen aan het tijger– en leeuwenverblijf te schenken."

Landgoed Hoenderdaell vangt regelmatig dieren in nood op. Zo hebben ze ook een tijger- en leeuwenopvangcentrum, waar ze verwaarloosde leeuwen en tijgers onderdak bieden. Deze dieren komen vanuit privébezit en soms vanuit een circus. Vanuit de gesprekken met Landgoed Hoenderdaell en Makro Beverwijk werd al gauw duidelijk dat de reuzepompoen een geweldig vermaak zou zijn voor de tijgers- en leeuwen. "We hadden de pompoen wel 'gewoon' kunnen weggooien, maar op deze manier dragen we lokaal iets bij. Ik vind het geweldig dat we de pompoen hebben kunnen schenken aan deze opgevangen dieren. En het was heel indrukwekkend om te zien hoe de leeuwen de pompoen te lijf gingen en hiermee een extra pleziertje hadden.", aldus Vincent.

Makro is als groothandel bewust bezig met het verminderen van voedselverspilling. Dit doen zij door meerdere landelijke en lokale initiatieven. Het doneren van de reuze pompoen is voor Makro Beverwijk een eerste stap in lokale initiatieven. Het dierenpark en Makro Beverwijk zijn nog met elkaar aan het kijken of er nog meer opgepakt kan worden in het kader van voedselderving.