BENNEBROEK - Na een korte zomerstop begint het inloopspreekuur over vrijwilligerswerk in de gemeente Bloemendaal op een nieuwe locatie. Elke eerste woensdag van de maand, te beginnen op woensdag 6 september, kunnen inwoners én organisaties hier terecht met vragen over vrijwilligerswerk. De medewerkers van het Vrijwilligerscentrum en BUUV Haarlem (VWC-BUUV) kunnen antwoord geven op bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • Hoe vind ik leuk vrijwilligerswerk?
  • Hoe vind ik vrijwilligers voor mijn organisatie of een leuk event?
  • Hoe kan ik me als vrijwilliger of maatschappelijke organisatie verder ontwikkelen?
  • Wat doet het bewonersplatform BloemendaalSamen?
  • Hoe promoot ik mijn activiteiten via BloemendaalSamen?

De afgelopen maanden zijn er leuke vragen en ontmoetingen geweest bij het Inloopspreekuur. Anke Dorenbos (Projectcoördinator maatschappelijke organisaties Bloemendaal bij VWC-BBUV): "Het is mooi om te zien dat er al veel mensen vrijwilligerswerk doen in de gemeente Bloemendaal bij verschillende organisaties en verenigingen. Zij weten ons inmiddels goed te vinden bij ons spreekuur in de bieb en er zijn al een aantal mooie voorbeelden van vragen die we hebben kunnen oplossen. Zo was er een mevrouw uit Bloemendaal die graag haar kennis over de Nederlandse taal wilde delen, ze is nu taalcoach bij ons programma SamenSpraak. Verder hebben we mensen én organisaties wegwijs op onze website gemaakt en zijn er mooie matches ontstaan en vacatures ingevuld."

De vijf dorpskeren van de gemeente Bloemendaal (Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal, Overveen en Vogelenzang) zijn sociale dorpskernen met veel verenigingen, stichtingen en clubs. Vrijwilligers zijn voor al deze organisaties onmisbaar. Veel bewoners halen een hoop plezier en voldoening uit hun vrijwilligerswerk. Denk aan functies in het groen, op dagbestedingscentra, bij de voetbalclub, als fietsmaatje op een duofiets enzovoort.

Wanneer: elke eerste woensdag van de maand van 10:30 tot 13:00 uur
Waar: Bibliotheek Bennebroek CSB (Centraal Servicepunt Bennebroek)
Adres: Kerklaan 6, 2121 VE in Bennebroek

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Bel op werkdagen naar het VWC, 023-5 300 500 of mail naar info@vwc-buuv.nl of naar a.dorenbos@vwc-buuv.nl