HAARLEM - In Buurtcentrum De Tulp in het Rozenprieel wordt een reeks van vijf textiel workshops aangeboden. De workshops starten in juni en worden gegeven door textielkunstenares Jolanda de Meester. Tijdens de workshops maken de deelnemers kennis met marmeren, een techniek waarmee ze een persoonlijk en uniek kunstwerk van stof maken.

Jolanda de Meester weet als geen ander wat voor moois je kunt maken met textiel. In deze workshopreeks staat marmeren centraal. Marmeren is een techniek waarbij je met verf schildert op water om een stuk stof een bijzonder patroon te geven. De resultaten zijn altijd verrassend. Na het marmeren kunnen de werken nog mooier worden gemaakt met naald en draad.


Doe ook mee!

De workshops vinden plaats op vrijdagochtend 7, 14, 21, 28 juni en 5 juli van 10:00-12:00 uur in Buurtcentrum De Tulp (Voortingplantsoen 56). Voor aanmelden of meer informatie kunt je terecht bij Joyce van Esch via jvanesch@buurts.nl of 06 59 95 96 81. Deelnemers betalen een eigen bijdrage van tien euro voor vijf bijeenkomsten van twee uur. Bij veel belangstelling hebben deelnemers uit het Rozenprieel of met een HaarlemPas voorrang.

Volg een gratis proefles tijdens het Lentefestival

Wie het eerst even wil proberen is van harte welkom op het Lentefestival, dat op zaterdag 25 mei van 12.00 tot 17.00 uur plaatsvindt in het Rozenprieel. Tijdens dit buurtfestival kunnen buurtbewoners en andere geïnteresseerden genieten van muziek, workshops, hapjes & drankjes en een rommelmarkt. Jolanda de Meester is hier tussen 12.30 en 13.30 aanwezig om op het Voortingplantsoen-plein een gratis proefles te verzorgen.

Deze creatieve workshops worden georganiseerd door Buurts en Hart. Buurts wil met elkaar van Haarlem een gezonde en fijne stad maken om in te wonen en te werken. Hart zet zich in om culturele en creatieve ontwikkeling mogelijk te maken voor alle inwoners van de regio Zuid-Kennemerland.