CASTRICUM - ‘De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden’, is de titel van een wonderlijk mooi boek van kinderboekenschrijfster en journaliste Lotte Stegeman. De leerlingen van kindcentrum Helmgras hingen dinsdag aan haar lippen tijdens de presentatie van haar nieuwste boek. Beide groepen 6 waanden zich in een natuurhistorisch museum en gingen met haar terug in de tijd.

Elke vakantie gaat auteur Lotte Stegeman op bezoek in soortgelijke musea, overal ter wereld, om rond te dwalen tussen Tyrannosaurus rex en eenhoorn. Tussen machtige oerhaaien en superhamsters. De leerlingen hingen aan haar lippen en volgden de virtuele toer langs miljoenen jaren evolutie. De presentatie van het rijk geïllustreerde boek met tekeningen van Marieke Nelissen werd ondersteund met een schatkist vol oeroude vondsten. Haaientanden zo groot als je hand, beenderen van een eenhoorn en zelfs een gipsafgietsel van de schedel van de sabeltandtijger.

Lotte Stegeman weet wat kinderen beweegt. Als journalist en voormalig hoofdredacteur van het kindermagazine Kidsweek weet zij wat kinderen graag lezen. ‘De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden’ is een schot in de roos. De leerlingen zijn heel enthousiast en vinden het interessant om dit verhaal uit de eerste hand te horen tijdens deze virtuele reis door de tijd.