HAARLEM - De drie winnaars van de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd zijn bekend. Uit 28 schoolkampioenen heeft de jury van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland Joris van de Bornwaterschool uit Bloemendaal, Julie van de Aloysiusschool uit Overveen en Nina van de Spaarneschool uit Spaarndam als beste kandidaten gekozen. Zij mogen na een spannende lokale ronde nu door naar de provinciale ronde. In mei strijden de twaalf provinciale voorleeskampioenen uit groep 7 en 8 voor de titel ‘Nationale Voorleeskampioen’.

Zoals elk jaar doet de Bibliotheek Zuid-Kennemerland mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd en organiseert de lokale ronde. Voorgaande jaren werd er een voorleesevenement georganiseerd in de Bibliotheek. Dit jaar stuurden de schoolkampioenen een korte voorleesvideo in. Een deskundige jury van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland heeft alle inzendingen zorgvuldig bekeken. De jury heeft enorm genoten van het enthousiasme en de inzet van alle voorlezers en de mooie verhalen.

En de winnaars zijn…
Na het plenaire juryberaad kwamen Joris, Julie en Nina als de drie lokale winnaars uit de bus. Zij wisten de jury het beste mee te slepen in hun verhaal. De emotie werd goed overgebracht, er werd duidelijk en rustig gesproken, er waren goede tempowisselingen en het waren boeiende fragmenten om naar te luisteren.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is in 1993 door Stichting Lezen in het leven geroepen. Het doel is om leesplezier in groep 7 en 8 te stimuleren. In de ruim 25 jaar dat de wedstrijd bestaat is het uitgegroeid tot een grote leescampagne en doet bijna de helft van de basisscholen in Nederland mee.