VELSERBROEK - April is de maand van de filosofie met het thema ‘intieme vreemden’ en het thema van de Boekenweek is dit jaar ‘ode aan de eerste liefde’. Daarom heeft Bibliotheek Velsen Jan Drost uitgenodigd voor een lezing op 13 april. Een liefdesfilosoof in de 21ste eeuw, daar kunnen velen – jong en oud – zeker iets van opsteken. Jan Drost kan duiding geven in het moderne landschap van de liefde. Aan de ene kant lijkt er veel veranderd in de wereld van het daten sinds de komst van social media, aan de andere kant draait de liefde nog steeds om dezelfde behoeftes, verlangens, en verwachtingen die we sinds mensenheugenis kennen. Helder, openhartig en inspirerend spreekt Jan over deze onderwerpen, maar ook over cultuurfilosofie en ethiek: wat is een goed leven, en wat maakt gelukkig?

Jan Drost

Jan Drost (1975) is een Nederlands cultuurfilosoof gespecialiseerd in de liefde. Hij is auteur van vier boeken en schrijft voor verschillende media. Hij doceert filosofie aan de Hogeschool van Amsterdam.

Lezing - Liefde in het digitale tijdperk

In hoeverre beïnvloed het digitale tijdperk onze kijk op de liefde? Deze en vele andere vragen komen ter sprake in de lezing van Jan Drost. Ben jij romantisch? Of is je partner niet romantisch genoeg? Hoog tijd om dan naar filosoof Jan Drost te luisteren. Niet ons hart maar ons denken bewijst ons in de liefde een betere dienst! Een avond liefdesfilosofie in de Bibliotheek. Op woensdag 13 april in de Bibliotheek Velserbroek. Start om 19.00 uur. Inclusief gratis kopje koffie of thee.

Kaartverkoop is via de balie in de Bibliotheek en via www.bibliotheekvelsen.nl.

Kaarten voor leden van de Bibliotheek zijn € 7,50 Kaarten voor niet-leden zijn € 9,50