HAARLEM - Bij de tentoonstelling 'Het Verleden van de Velden: de archeologie van de duin- en bollenstreek' organiseert het Archeologisch Museum Haarlem een aantal lezingen. Op woensdagavond 19 juni geeft Peter Vink, conservator bij museum de Zwarte Tulp in Lisse een lezing over de geschiedenis van de bloembollenteelt in Nederland.

In zijn lezing gaat hij in op de komst van de eerste tulpen- en hyacintenbollen naar de Nederlanden. Ook komt aan bod op welke wijze en waarom het telen van bloembollen in onze streken zo belangrijk is geworden. Daarnaast vertelt hij over verschillende andere (historische) aspecten die bij het telen van bloembollen een rol hebben gespeeld.

Voor iedereen die meer wil weten over de tulpen en hyacintenbollen en hoe de teelt ervan in Nederland tot stand is gekomen. Een bloemrijke lezing!

Toegang gratis, wel aanmelden De lezing wordt gehouden op woensdagavond 19 juni in het Archeologisch Museum Haarlem, Grote Markt 18K. De deuren van het museum gaan om 19:30 open. De lezing begint om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden via mvddries@haarlem.nl