HAARLEM - Bij de tentoonstelling ‘Haarlem onder vuur- 1572-1573’ in het Archeologisch Museum Haarlem wordt op maandagavond 12 november een lezing georganiseerd. Barbara Kooij vertelt over haar boek ‘Het beleg van Haarlem (1572-1573), beleefd en beschreven door Spaanse ooggetuigen’ dat onlangs verscheen en nationaal aandacht kreeg.

In haar lezing vertelt zij over haar onderzoek waarbij zij brieven uit het Spaanse kamp heeft vertaald en onderzocht. Zij schetst een beeld van het leven in het kamp van de Spaanse troepen in die periode en het beleg en vertelt over een paar bekende Spanjaarden die een rol in het beleg hebben gespeeld.

U kunt deze avond ook het boek kopen en laten signeren. En uiteraard onze tentoonstelling ‘Haarlem onder vuur’ bekijken. De toegang tot de lezing is gratis. Voor koffie, thee en een sapje in de pauze wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De lezing wordt gehouden in het Archeologisch Museum Haarlem aan de Grote Markt 18K.

Programma:
19.30 Deuren museum open en gelegenheid tot bezoek van de tentoonstelling ‘Haarlem onder vuur’.
20.15 Start lezing (met halverwege een korte pauze)
22.00 einde lezing

Reserveren noodzakelijk:
In verband met het beperkte aantal zitplaatsen is het nodig om u aan te melden door een mailtje te sturen naar mvddries@haarlem.nl