ZANDVOORT - Het is zomervakantie, even geen school en volop tijd om leuke dingen te doen. Zwemmen, eropuit in het bos, buiten spelen met vriendjes of… lekker een boek lezen! De Bibliotheek is gelukkig weer open. Daar vind je heel veel leuke boeken voor kinderen van alle leeftijden.

Wordt het een spannend of grappig boek? Misschien iets met fantasie of juist een waargebeurd verhaal? De Bibliotheek heeft heel veel leuke leesboeken, strips en informatieve boeken voor je klaarstaan. En gelukkig is de bieb in Zandvoort, Heemstede, Bloemendaal, Bennebroek, Hillegom en Haarlem weer open. Dus kom langs en ga naar huis met een stapel leesvoer voor de vakantie.

Wat is jouw favoriet?
Vind je het moeilijk om een leuk boek uit te kiezen? Op de website van de Bibliotheek (www.bibliotheekzuidkennemerland.nl) staan allerlei boekentips. Hier vind je ook boekentips van kinderen vóór kinderen. Daar vertellen zij waarom ze dat zo’n leuk boek vinden. Heb je zelf een favoriet boek en wil je dat delen? Laat het de Bibliotheek weten! Stuur een mail naar boekentips@bibliotheekzuidkennemerland.nl

Leesbingo van de bieb
Lezen wordt nog leuker met leesbingo. Hoe het werkt? Download de leesbingo (van de website of met de QR-code) en bekijk de opdrachten op de kaart. Iedere keer als je een opdrachtje hebt volbracht, kruis je het vakje aan. Stripboek gelezen? Yes, een kruisje! Je moeder leest je voor? Weer een vakje! Is de leesbingo vol, dan heb je meer dan 10 boeken gelezen.