HEEMSTEDE - Lekker hooien op Leyduin! IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Landschap Noord-Holland zaterdag 8 juli een leuke werkdag hooien op landgoed Leyduin in Heemstede. Wij gaan o.a. adelaarsvaren hooien. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! Onder de noemen Leyduin vallen ook de Landgoederen Vinkenduin en Oud-Woestduin. Op Oud-Woestduin is de voormalige paardenrenbaan. Tevens heb je daar grote velden met adelaarsvaren. In de richting van Vinkenduin is een open plek met alleenstaande bomen, die heel bijzonder van sfeer is.

Deelnemers gaan lekker aan de slag om Woestduin/Leyduin weer een beetje mooier te maken. Boswachter Anne heeft ons hard nodig. We gaan verschillende natuuractiviteiten doen; we gaan selectief adelaarsvaren hooien op Woestduin, het zogenaamde Hagedissenveld en de aanliggende eikenlaan (staat voornamelijk adelaarsvarens). Misschien wordt er nog een deel van de voormalige renbaan gemaaid maar dat hangt er nog even van af.

Zo zorgen we ervoor dat ook andere planten de ruimte krijgen die ze verdienen. Om de natuurwaarde van Leyduin verder te vergroten helpen wij mee met dit onderhoudswerk. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur aan de slag te gaan zijn van harte welkom! Mooie ingrediënten om er weer een mooie dag van te maken!

Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding én lekkere vlaai bij de koffie! Verzamelen voor deze leuke werkdag is om 9.30 uur op de parkeerplaats Kakelye, Manpadlaan 1, Heemstede. De werkdag duurt tot 14.00 uur. Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 en aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl. We maken er een leuke dag van!