AKERSLOOOT - Op zaterdag 18 en zondag 19 juni is het laatste weekend van de Open Tuinenestafette in Midden Kennemerland. Akersloot, Bakkum, Castricum en Uitgeest sluiten de estafette af.

Er zijn hele bijzondere tuinen te bezoeken. Zo zijn in Uitgeest zijn twee tuinen met elkaar verbonden: beide mooie natuurlijke tuinen met statige bomen en bloemrijk. In Akersloot onder meer een prachtige tuin met natuurlijke border op de strandwal die mooi in het landschap opgaan. In Castricum is ook de Tuin van Kapitein Rommel te bezoeken en er is zelfs een modelspoorbaan in een tuin te bezichtigen. In alle gemeenten zijn (soms verscholen) tuinen met of zonder vijvers, waterberging, fruitbomen, groente, vaste planten en heel veel bloemen. Bij veel tuinen heb je het gevoel dat als je de tuin inloopt je de liefde voor de natuur je tegemoet komt.

De tuinen zijn open tussen 11.00 en 16.00 uur. Niet iedere tuin is het hele weekend opengesteld. De lijst met deelnemers staat op de website. https://midden-kennemerland.groei.nl/home/