BEVERWIJK - Ook in de laatste week staan er weer volop gezellige en inspirerende activiteiten op het programma van Beverwijk Uit de Kunst. Deze 10e editie van Beverwijk Uit de Kunst duurt immers geen dag, maar de hele maand! Waar voorheen publiek en cultuurmakers elkaar konden ontmoeten tijdens een eendaags festival rondom het Kerkplein, vinden alle activiteiten dit jaar plaats in de gehele maand juni op verschillende locaties in Beverwijk en Wijk aan Zee. Het programma is net zo uitgebreid als in voorgaande jaren: er is dans, muziek, fotografie, theater, beeldende kunst en meer!

Dansclip
Op woensdag 23 juni kun je meedansen met Totally Dance en een toffe dansvideoclip maken. Na een opwarming om 14:00 uur ga je aan de gang met de choreografie en de aankleding. Daarna loopt de camera en is het …. Actie!. De dansclip wordt na montage ook geplaatst in de social media van Beverwijk Uit de Kunst en kun je dus altijd terugzien.

Mobiele fotografie voor kinderen
Ben je tussen de 8 en de 12 jaar? Ga mee op pad met bosw8ter Evert-Jan en ontdek op zaterdag 26 juni de natuur en je camera, beleef wat je kunt met die natuur en je camera en verbaas je over de leuke en spannende foto’s die jij kunt maken met een paar slimme trucs die je leert van Evert-Jan. De activiteit wordt aangeboden door fotografiecentrum ISOO en start om 14:00 uur.

Optreden Vintage tijdens de laatste BUK Pubquiz

Voor de vierde en laatste BUK Pubquiz op zaterdag 26 juni betreedt Vintage het podium van het Kennemer Theater om classics uit de 60’s en 70’s ten gehore te brengen aan het publiek dat met de quiz meespeelt. Gezelligheid verzekerd met vragen over muziek, films en Beverwijkse kunst en cultuur en de vintage klanken van Mo (Hammond), Ian Rijksen (drums), Wilco Hietbrink (bas) en Vincent Hiemstra (gitaar). Om 20:00 uur start de uitzending die te zien is via www.beverwijkuitdekunst.nl.

Generatie Atelier
Bert Kisjes en Serge Heman van de Grote kerk bieden met Nikki Kröder van Studio O wel een heel bijzondere activiteit aan. Op maandag 28 juni sluiten zij Beverwijk Uit de Kunst af met een tien meter lange tekentafel waarop een bont gezelschap van jong en oud hun verlangens en toekomstverwachtingen gaat tekenen. Kom kijken of teken en schilder mee onder de Wijkertoren vanaf 14:00 uur.

Alle activiteiten van Beverwijk Uit de Kunst in de maand juni zijn gratis. Voor de meeste activiteiten vragen we je wel even te reserveren als je wilt meedoen. Reserveren kan via de website www.beverwijkuitdekunst.nl. Op die website ben je ook aan het juiste adres voor meer kunst en cultuurtips voor de maand juni, zoals de cultuurworkshops elke dinsdagmiddag op het Cruyff Court, de exposities bij de KOP van WaZ en het zomeravondconcert van de St. Agathakerk.