CASTRICUM - Over een kleine maand wordt het startschot gegeven van de derde editie van de Oer-IJ Expeditie. Op Hemelvaartsdag staat het Oer-IJ-gebied volledig in het teken van deze ontdekkingswandeltocht. De prachtige natuur van Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Krommenie vormt het decor voor maar liefst zes routes: 10, 16, 21, 26, 28 en 33 km. Alle routes starten en finishen bij Huis van Hilde in Castricum. Inschrijven is nog mogelijk t/m 16 mei via www.oerijexpeditie.nl.

Unieke beleving
De Oer-IJ Expeditie is meer dan alleen een wandeltocht, het is een echte wandelbeleving. Onderweg komen wandelaars langs gidsen die meer vertellen over de bijzondere plekken en acteurs spelen de geschiedenis na. Dit allemaal binnen het thema: Militair landschap. Het gebied waar het Oer-IJ doorheen stroomde is veelvuldig een strijdtoneel geweest. Hier is nog veel van terug te zien in het gebied. Gidsen en acteurs doen op deze dag de geschiedenis herleven.

De verschillende routes nemen wandelaars mee langs polders, duinen, dijken en kastelen. Indrukwekkende plekken op de route zijn onder andere: Fort aan Den Ham, Kasteel Assumburg, het Noord-Hollands Duinreservaat en Castricummerpolder. De Oer-IJ Expeditie is een wandeltocht terug in de tijd. De perfecte sportieve én leerzame activiteit voor jouw Hemelvaartsdag.

Inschrijven Deelnemers kunnen zich t/m 16 mei inschrijven voor deze editie van de Oer-IJ Expeditie via www.oerijexpeditie.nl.