UITGEEST - De zomervakantie is voorbij, maar in september is er nog genoeg te beleven. Bijvoorbeeld bij het Belevingscentrum Fort K’IJK in Fort bij Krommeniedijk van Landschap Noord-Holland. Zo kun je bij mooi weer mee met een fietstocht o.l.v. een gids. Verder gaan de maandelijkse historische rondleidingen ‘langs kookpotten en kanonnen’ v.a. 12 september weer van start. Ook bij slecht weer is een bezoek aan het fort een ideaal uitje. Binnen kun je een audiotour volgen over de bijzondere natuur rondom het fort en de Stelling van Amsterdam. Het fort is in het weekend open voor een beperkt aantal bezoekers per uur i.v.m. coronamaatregelen. Tickets zijn alleen online verkrijgbaar via www.fortkijk.nl

Landschapsexcursie per fiets vanaf Fort K’IJK

Op zondag 13 september start er om 13:30 uur vanaf Fort K’IJK een landschapsexcursie o.l.v. een gids van Stichting OER-IJ. Verken het Crommenijelandschap met de middeleeuwse dijken en de Stelling van Amsterdam per fiets. Aanmelden hiervoor moet vóór 10 september via www.gaatumee.nl. Graag zelf een fiets meenemen.

Theeschenkerij

Bezoekers kunnen in het weekend genieten van de Theeschenkerij bij het fort. Deze horeca plek wordt gerund door de bewoners van het fort. Een gedeelte van het fort is namelijk een woon-trainingscentrum van De Heeren van Zorg voor jongvolwassenen met autisme. De jongeren heten je van harte welkom in de comfortabele theeschenkerij.

Toegang en bereikbaarheid
Kosten: De toegang tot het fort inclusief audiotour bedraagt € 4, Beschermers betalen € 3. Consumpties betaal je apart. Honden kunnen helaas niet worden toegelaten.
Openingstijden: zaterdag en zondag van 10:00 tot 16:00 uur. Let op: reserveren van tickets is verplicht en kan via www.fortkijk.nl.
Locatie: Fort K’IJK (Fort bij Krommeniedijk) Lagendijk 22, 1911 MT in Uitgeest