VELSEN - Op de plek van de Laurentiuskerk in IJmuiden wordt in de loop van volgend jaar begonnen met de bouw van het Hof van Laurentius; een kleinschalig wooncomplex met acht woningen, verdeeld over twee gebouwen. Centraal bij het Hof van Laurentius staat ontspannen leven. Mede om die reden liggen de woningen straks in een besloten en autoloos hofje. De Branding is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het nieuwbouwproject, Stolk Bouwmaatschappij voor de daadwerkelijke realisatie.

Verschillende type woningen
De acht duurzame woningen krijgen een oppervlakte van 109 tot 151 m2. Geïnteresseerden kunnen bovendien kiezen uit diverse type woningen. Er wordt één gelijkvloerse woning gerealiseerd. De andere woningen krijgen één of twee verdiepingen. Ook krijgt elke woning een achtertuin. Bovendien kunnen kopers rekenen op een energiezuinige woning. Het Hof van Laurentius wordt namelijk gerealiseerd volgens de laatste duurzaamheidseisen. Dat betekent dat de woningen gasloos worden en onder meer zonnepanelen en een warmtepomp krijgen.

Verkoop, bouw en oplevering

Momenteel zijn de diverse betrokken partijen druk bezig met de voorbereidingen voor de verkoop. Deze staat gepland voor na de zomer. Naar verwachting start de bouw in het eerste kwartaal van 2022. De verwachte oplevering zal in het eerste kwartaal van 2023 zijn. Meer informatie over de woningen is te vinden op de website www.hofvanlaurentius.nl