HEEMSKERK - - Hoewel de kinderen al een paar weken gebruik maken van de bibliotheek op kindcentrum De Bareel, is deze op vrijdag 6 oktober officieel geopend. Directeur Petra Bakker en Marcia De Bruijn van Bibliotheek IJmond Noord verrichtten met Niels Vermij, directeur van De Bareel, de opening. Dat deden zij samen met kinderen uit groep 6 tijdens de landelijke Kinderboekenweek.


“Voor de leerlingen heeft de bibliotheek in het kindcentrum al geen geheimen meer.” Directeur Vermij is trots op de vernieuwde schoolbieb: “De collectie is in de zomervakantie opgeschoond en flink uitgebreid. Samen met de wisselcollectie van Bibliotheek IJmond Noord beschikken we over een actueel en populair aanbod voor alle leeftijden op ons kindcentrum. Van prentenboeken voor de peuteropvang tot spannende young-adult leesboeken.”

De kinderen weten de boeken blindelings te vinden en kunnen zelf de geleende boeken scannen op hun eigen pas. Jongere kinderen krijgen hulp van een groepje enthousiaste bieb-ouders die dagelijks helpen bij het lenen van de boeken en het terugzetten ervan. Bibliotheekdirecteur Petra Bakker is trots op deze mooie nieuwe Bieb-op-schoollocatie: “Wat goed dat de kinderen al helemaal hun weg kunnen vinden in het systeem en dat ze elkaar helpen om dat samen te doen.”

Directeur Bakker vervolgt: “het mooie is dat kinderen naast boeken lenen en lezen op De Bareel ook in de bibliotheken van Heemskerk en Beverwijk gratis een lidmaatschap kunnen aanvragen. Daar vinden zij naast boeken voor alle leeftijden ook allerlei andere informatie. Zeker de moeite waard om een pas aan te vragen.”