HEEMSKERK - Zaterdag 14 december staat Heemskerk helemaal in het teken van kerst met mooie optredens en een kerstmarkt. In Heemskerk is een inspirerende samenwerking tussen Kerst op het Plein, Cultuurhuis Heemskerk, Glazen Keet, Kerstmarkt en Ondernemersvereniging. Dit heeft geresulteerd in een betekenisvolle wijze van het vieren van kerst met muziek, theater en uitwisseling in het centrum van Heemskerk. De samenhang tussen het kerstverhaal en de praktijk van alle dag in Heemskerk is essentieel om in de plaatselijke samenleving een podium van verbinding te creëren, bruggen te slaan en langszij te komen.

Vanaf 10.00 uur ’s ochtends kan de kerstmarkt bezocht worden en staat er een korenfestival op het programma in De Dorpskerk met Recreations, De Vrolijke Noot, Mi Canto, Smartlappenkoor, Perezwon, Con Amore en eindigt met Gemengd koor Enjoy en Mannen Vocaal Ensemble. Stuk voor stuk prachtige koren in een bijzonder en nostalgisch kerkje.

Op het Nielenplein barst om 13.00 uur de muziek los op een groot podium voor de dansscholen. Koud worden is niet nodig op deze dag. De voetjes kunnen van de vloer met Fabulous Fifties die op dit podium van start gaat. Heel Heemskerk rockt en rollt met deze dansschool. Zij starten vanaf januari met de eerste danscursussen in Heemskerk. Masal Musical Danscenter, The Workout, De Danstuin en Dance Studio Patty……alle dansscholen van Heemskerk zijn van de party. Zal er weer een breakdancende kerstman tussen zitten, evenals afgelopen jaar? In het gemeentehuis is het Winterfeest van Cultuurhuis Heemskerk vanaf 12.15 uur met mooi concerten en warme choco, koffie, thee en een echte Winterfaye, een theater infohoek en een tekendoorloopworkshop ‘Vrije vogels zie je overal’.

De koets met de Winterprinses maakt een ritje door het centrum en langs het gemeentehuis. Zowel in het centrum als op het plein bij het gemeentehuis kan op- of uitgestapt worden. Leerlingen van het Bonhoeffer College uit Castricum leveren een belangrijke bijdrage aan deze verbeelding van het kerstverhaal. Sinds vier jaar schrijven jongeren zelf het script voor deze theaterproductie, inclusief een band voor de begeleiding met zang en muziek. Het thema voor Kerst op het Plein op 14 december 2019 is ‘Hoe kom je er uit…? De musical begint om 20.00 uur op het Nielenplein.

Meer info op www.cultuurhuisheemskerk.nl.