HAARLEM - Vanaf 5 juni start het Kennemer Jeugd Orkest weer met repetities in de Remonstrantse kerk in Haarlem. Voorlopig alleen met de violen, altviolen, celli, harp en piano. Voor blazers geldt voorlopig nog een te hoog verspreidingsrisico, zij luisteren en doen mee via een online verbinding. Ook organiseert het KJO in juni weer audities voor alle instrumenten. Met deze start zet het orkest de eerste stappen richting het concert ter ere van het 25 jarig jubileum van het orkest. Dat concert hoopt het orkest op 6 december te kunnen geven in de Philharmonie.

Net als iedereen waren de leden van het KJO de afgelopen maanden gedwongen thuis. Dat betekende zelf repeteren en elkaar ontmoeten via Zoom. Geen ideale situatie, want om goed te kunnen samenspelen is het belangrijk om elkaar en de dirigent goed te kunnen zien en te horen. Gelukkig kan het orkest vanaf juni een voorzichtige start maken met een deel van het orkest, te weten de strijkers, piano en harp. Uiteraard volgens de regels van het RIVM en dus op anderhalve meter afstand van elkaar. Matthijs Broers, dirigent: “Ik heb onze orkestleden enorm gemist. We hebben veel digitaal contact gehad, maar dat haalt het natuurlijk niet bij fysiek met elkaar repeteren.”

Audities
Traditiegetrouw organiseert het orkest in juni weer audities voor nieuwe leden. Uiteraard worden daarbij de RIVM regels in acht genomen. Dus ben je tussen de 13 en 19 jaar en op zoek naar een nieuwe stap in jouw muzikale ontwikkeling, meld je dan nu aan via audities@kennemerjeugdorkest.nl of bel met de dirigent van het orkest, Matthijs Broers: 06-53235018.

25 jarig jubileum
Dit jaar bestaat het KJO 25 jaar. Een geweldige mijlpaal die het orkest komend seizoen uitgebreid hoopt te vieren. Met een groots jubileumconcert op 6 december, een fantastische concertreis en deelname aan een Belgisch concours in het voorjaar van 2021. Komend jaar hoopt het orkest ook weer het normale programma te kunnen bieden met voorjaars- en najaarsconcerten en deelname aan het Herdenkingsconcert op 4 mei, het vanwege Corona uitgesteld Sterrengala en het Spaarneconcert vlak voor de zomer van 2021.

Over het Kennemer Jeugd Orkest
Het KJO is een jeugdsymfonieorkest dat bestaat uit 50 gevorderde musici in de leeftijd van 14 tot 20 jaar. De repetitie is elke vrijdagavond in de Remonstrantse kerk in Haarlem. Het KJO geeft twee keer per jaar een concert in Haarlem en neemt daarnaast deel aan verschillende projecten zoals het herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout, het Spaarnestadconcert en een jaarlijkse buitenlandse reis in de meivakantie. In het najaar organiseren we een repetitieweekend in Zeist, waarbij samen werken aan het repertoire en met elkaar een leuke tijd hebben, centraal staan.

De afgelopen maanden hebben meerdere leden van het KJO thuis kleine huiskamervoorstellingen op film opgenomen. De opnames laten de veelzijdigheid en het enthousiasme van de orkestleden zien. Bekijk alle filmpjes op het YouTube kanaal KJO.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en foto’s en filmpjes van afgelopen concerten op onze website: www.kennemerjeugdorkest.nl