HEEMSKERK - Het Kennemer College in Heemskerk gaat de beveiliging in en rondom de school opschroeven. Dat doet het college naar aanleiding van de jeugdbende die in Beverwijk de buurt al een tijd in zijn greep houdt.

Dat meldt de school in een persbericht. "Omdat wij onze leerlingen een veilige omgeving gunnen, zetten we extra beveiliging in", valt er te lezen. Een groep jongeren zorgt al langere tijd voor agressie en overlast in het centrum en in de Pilotenbuurt. "Wij en onze leerlingen hebben last van deze groep.

"De gewelddadige jeugdbende bestaat uit zo'n twintig jongeren. Meerdere, onafhankelijke bronnen melden aan NH Nieuws dat een deel van de bende bestaat uit leerlingen van het Kennemer College. De school zelf ontkent dit in het persbericht. "Ze zitten niet bij ons op school."

Het Kennemer College gaat rondom de school extra beveiligen in samenwerking met de gemeenten Beverwijk en Heemskerk, de politie en de hulpverlening. "Elk kind heeft recht op een omgeving om zich veilig te ontwikkelen. Het vraagt continu om aandacht", licht de school toe.

Inmiddels staat de burgemeester en politie in Beverwijk ook op scherp na het nieuws van de jeugdbende, die het heeft voorzien op onschuldige voorbijgangers. Ook afgelopen weekend was het raak. Bij de politie werd meerdere keren aangifte gedaan vanwege mishandeling.

Maar om te spreken over een bende, dat gaat de politie te ver. "Dat zijn woorden die wij niet in de mond nemen. We spreken van verdachten en daar doen we onderzoek naar", laat een woordvoerder weten. "Deze zaak heeft onze hoogste prioriteit", voegt hij eraan toe.

Het Kennemer College was een aantal weken geleden nog volop in het landelijke nieuws door de kwestie met de nekvel-docent. De school zette onderwijsassistent Gerrit Keeman op non-actief, nadat hij een leerling van het college in zijn nek pakte toen hij zijn moeder uitschold. De docent kreeg steunbetuigingen uit het hele land en heeft inmiddels een excuses van de school gehad.