WIJK AAN ZEE - In Wijk aan Zee is een enorme knal gehoord. Meerdere inwoners laten aan NH Nieuws weten dat hun "huis stond te trillen".


Hoe de explosie is ontstaan, is onduidelijk. Een woordvoerder van het naastgelegen staalbedrijf Tata Steel laat weten dat er 'iets' gebeurd is bij slakverwerker Harsco, maar wat het precies is, weet ze niet.

Ook bij de politie zijn meldingen binnengekomen over de knal. Een woordvoerder laat weten dat er "iets aan de hand was in het productieproces bij Tata Steel", maar dat er geen gevaar voor de omgeving is.

'In 40 jaar nog nooit meegemaakt'
Via Facebook melden verschillende inwoners dat de knal ongekend hard is geweest. "Dit heb ik de 40 jaar tijd dat ik hier woon nog nooit meegemaakt", schrijft iemand. Via de Facebookgroep Nieuws in de IJmond laat een ander weten dat mensen hun pui en huis "voelden schudden op zijn grondvesten".

"De deuren gingen bonken en de ramen trillen", laat kapster Sabine uit Wijk aan Zee weten aan NH Nieuws. Ze was in haar zaak aan het werk toen de explosie te horen was. "We dachten dat het een explosie bij Tata was."