BLOEMENDAAL - Woensdag 7 december is het de Nationale Vrijwilligersdag! De gemeente Bloemendaal en het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving willen vrijwilligers uit Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal, Overveen en Vogelenzang in het zonnetje zetten om ze te bedanken voor hun vrijwillige inzet het afgelopen jaar. Helpen bij de sportclub, in het museum, jutten op het strand of een ritje maken op de duofiets. Vrijwilligers maken voor veel (mede)bewoners het verschil, zo wordt de gemeente Bloemendaal een stukje mooier, kleurrijker en gezelliger!

Linda Wegman (directeur VWC-BUUV): "Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. We zijn blij dat na corona alles weer een beetje terug is naar normaal. Dat zien we ook in vrijwilligersland: een deel van de vrijwilligers hebben hun werk weer opgepakt en zetten zich gelukkig weer graag in voor een ander. Toch zien we dat er nog erg veel organisaties zijn die een groot tekort hebben aan vrijwilligers. In de zorg, in het groen, bij maatjesprojecten, in de ondersteuning van nieuwkomers, voor burenhulp, in alle sectoren komen ze handjes tekort. We roepen dan ook alle Bloemendalers op juist in deze tijden iets voor een ander te doen. Iedereen is welkom, jong en oud, voor een uurtje per dag of twee dagen per week, alles is mogelijk. VWC bemiddelt en adviseert graag hierbij. Meer informatie is te vinden op vrijwilligerswerkbloemendaal.nl".

De feestelijke middag vindt plaats in het gemeentehuis in Bloemendaal. Er speelt een band en er staat een hapje, een drankje en een presentje klaar en Wethouder Sociaal Domein en Wonen, Attiya Gamri is aanwezig om haar dank uit te spreken naar alle vrijwilligers.

Wanneer: woensdag 7 december

Waar: gemeentehuis Bloemendaal, Bloemendaalseweg 158 2051 GJ Overveen

Tijd: 16.30 tot 18.30 uur

Vrijwilligers kunnen zich tot 4 december aanmelden via evenementen@bloemendaal.nl