HEEMSKERK - Alexander Beets is één van de zeldzame tenorhelden van deze tijd. Zijn bijnaam ‘The Hurricane’ komt van zijn explosieve en expressieve spel. Alexander eert de traditie van de oude legendarische Texas Tenors als Gene Ammons, Houston Person en Ike Quebec. Zijn held aller tijden was Stanley Turrentine en hoewel Alexander een artiest op zich is, vind je een fragment van die ‘Touch Tenor’-geschiedenis terug in zijn muzikale benadering. Als saxofonist gaf hij meer dan 2000 concerten over de hele wereld, speelde op meer dan 30 cd’s en dvd’s.

Werkend als jazzfestivaldirecteur van het Amersfoort Jazzfestival bracht Alexander warme muzikale vriendschappen met Houston Person, Deborah Brown, Hans Dulfer en Sylwester Ostrowski. Alexander is de broer van Peter Beets (piano) en Marius Beets (contrabas) die beiden actief zijn in de internationale jazzscene.

Met trots presenteert Jazzclub Laurentz hun tweede jazzclub met Alexander Beets en zijn combo op zondag 14 november van 15.30 tot 18.00 uur in de gezellige zaal van Podium Laurentz. Deur open om 15.00 uur. Reserveren via info@cultuurhuisheemskerk.nl. Kaartverkoop: pinnen aan de deur. Meer info op www.podiumlaurentz.nl