HEEMSKERK - IVN Midden Kennemerland organiseert op zaterdag 10 juli een strandexcursie voor natuurliefhebbers: het leven rondom de Vrijheit. De excursie start om 11.00 uur vanaf het Heemskerkse strand onderaan het strandpaviljoen de Vrijheit.

De Noordzee is het grootste en tevens minst bekende natuurgebied van ons land. Weinig mensen zijn vertrouwd met de wereld die schuilgaat onder het wateroppervlak. Het strand, dat kennen we goed als plek om te wandelen, uit te waaien en te zonnen in de zomer. Maar wat weten we over de schelpdieren en andere organismen die leven op de grens van zee en land. Waar leven deze schelpdieren van en hoe planten ze zich voort? Waar komt het zand van onze stranden vandaan en hoe ontstaan de duinen? Waarom groeien hier geen “kwarrige” eiken, maar helmgras? Wie zijn hier de pioniers? Onze natuurgidsen vertellen je er graag over.

Vertrekpunt: voor deze excursie verzamelen we onderaan het strandpaviljoen De Vrijheit om 11:00 uur op het Heemskerkse strand. Alleen met de fiets te bereiken via de ingang van de duinen bij Camping Geversduin of tegenover de Patatoloog (aan de Rijksstraatweg in Heemskerk) en dan de bordjes Strand Heemskerk volgen.

Duur en terrein: het is een wandeling van zo’n 1,5 uur over het strand met regelmatig stilstaan bij verhalen van de gidsen. Niet geschikt voor kleine kinderen, wandelwagens of rolstoelen.

Aanmelden: graag van tevoren opgeven via de website: www.ivn.nl/mkl
Kosten: 4 euro per volwassene, 2 euro per kind (tot 18 jaar). Graag gepast geld meenemen.

Let op: de kosten zijn exclusief een toegangskaart tot de duinen. Deze is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied.