HAARLEM - In Schalkwijk aan de oostkant ligt een wandelbos met leuke natuur voor de bewoners van Schalkwijk. En op veel verschillende plekken daar komt de Reuzen Berenklauw voor. Deze woekerplant is een hardnekkige plant, hij verdringt inheemse planten en is gevaarlijk bij aanraking. Als we niets doen dringt de plant zich steeds meer op. Het IVN steekt hier met vrijwilligers al ruim zes jaar de handen uit de mouwen en het gaat beter! Oftewel we zien al minder Berenklauw.

Het IVN Zuid-Kennemerland gaat vrijdag 7 juni aan de slag met de Reuzen Berenklauw; gemeente Haarlem/Spaarnelanden kan het namelijk niet alleen. Dit is onze 2e werkdag in korte tijd en dat is nodig. Wie mee wil doen, kan komen. Elke hulp is welkom! De laatste keer hebben ook een vijftal vrijwilligers van de COA-opvang meegedaan; erg leuk! Deelnemers gaan de Reuzen Berenklauw te lijf met steekschoppen. We steken de bereklauw uit, de wortels gaan in een afval/puntzak, het loof leggen we in de hoek op een composthoop. Dit doen we allemaal om te voorkomen dat deze plant een plaag wordt.

Neem eigen koffie/thee mee. Wij zorgen voor gereedschap, handschoenen met extra bescherming, water, extra koffie/thee en vlaai. Doe stevig schoeisel/laarzen aan en trek beschermende kleding aan; een lange broek en een T-shirt/werkblouse met lange mouwen. Ervaring is niet noodzakelijk.

We verzamelen om 9.30 uur bij de ingang van de Poelbroekweide en de Vogelplas aan de Schroeder van der kolkstraat aan het einde van de Floris van Adrichemlaan

.

We werken tot ong. 13.00 uur. Aanmelden graag bij Marc van Schie, 06-22575748 of kijk op

www.ivn.nl/zk

. We maken er een mooie dag van!