VOGELENZANG - Leef je uit in de natuur. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken kunnen hun hart ophalen. Het IVN organiseert zaterdag 10 december samen met Waternet een leuke werkdag ‘Amerikaanse vogelkers uitsteken/zagen’ in de Amsterdamse waterleidingduinen. Een flinke klus waarbij extra handen erg welkom zijn. Deze vogelkers hoort hier van oorsprong niet thuis en vormt door zijn snelle groei een bedreiging voor de overige (duin)flora. Een dag buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen!


Deelnemers gaan in de buurt van ingang Oase Amerikaanse vogelkers uitsteken en zagen. Deze struik woekert in grote delen van het gebied. We krijgen door het zagen weer een mooi eikenhakhoutbos op de grens van de duinen en de strandvlakte richting Leyduin. De Amsterdamse Waterleidingduinen is een stiltegebied van ongekende omvang. Echt een ongerept natuurgebied kun je het niet noemen, er zijn infiltratiekanalen aangelegd waar rivierwater wordt ingelaten om gezuiverd te worden tot drinkwater. Maar de kansen die hier liggen voor de natuur zijn enorm, er is een grote variatie aan natuur in het terrein. Van hoge duinen tot brede valleien, van dicht bos tot sompige kanaaloevers. Bossen, velden en zandverstuivingen. Als natuurliefhebber raak je niet snel uitgekeken!

Verzamelen is om 9.30 uur bij de ingang Oase aan de 1e Leijweg 2, 2114 BH Vogelenzang. Ervaring is niet vereist. De werkdag duurt tot 14.30 uur. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee/lunch mee. Wij zorgen voor gereedschap, schaftkeet, eco-toilet, begeleiding, werkhandschoenen en een lekkere vlaai. Aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl of bel 06-22 5757 48. Het belooft zaterdag 10 december een leuke en gezellige werkdag te worden!