HEEMSTEDE - Paul Herber uit Heemstede heeft de finale van het Ouderen Songfestival bereikt. Zondagmiddag 11 december staat hij samen met 15 andere finalisten op het podium van het DeLaMar in Amsterdam. Hij zal dan net als de andere finalisten worden begeleid door het Ouderen Songfestival Orkest o.l.v. Kees van Zantwijk. De presentatie is in handen van Eva Zwaving.


Herber is al jaren een enthousiast en succesvol deelnemer van het festival. Het is niet de eerste keer dat hij de finale weet te bereiken,. Maar tot nog toe nooit met een Nederlandstalig lied. Deze keer besloot hij, nadat zijn omgeving hem had gewezen op zijn sterke punten, zijn heldere dictie en verstaanbaarheid, een lied in zijn moedertaal te zingen. Hij koos voor Amsterdam, de Nederlandse vertaling van Dans le port d'Amsterdam van Jacques Brel. Een lied dat hem op zowel muzikaal als theatraal vlak uitdaagt. Het stelt hem in staat al zingend het verhaal van de eenzame zeeman in Amsterdam te vertellen. Op 10 oktober j.l. wist hij de voorrondejury te overtuigen, op 6 november de jury van de prefinale in het Houtense theater Aan de Slinger. Niet alleen de jury was die middag onder de indruk van zijn optreden, ook muzikaal leider Kees van Zantwijk was geraakt. Hij nodigde Herber uit om, ter afsluiting van de prefinale, Amsterdam voor de tweede keer te zingen. En zo wist Herber door te dringen tot de Grande Finale die zondagmiddag 11 december a.s. plaatsvindt in het hoofdstedelijke DeLaMar.

Alle finalisten zijn in de running voor de internetprijs. De finalist die de meeste stemmen krijgt, wint de internetprijs. Deze wordt 11 december uitgereikt. Stemmen kan via www.ouderensongfestival.nl.

Van alle finalisten is een opname gemaakt tijdens de prefinale. De finalistenfilmpjes zijn hier te zien.

Kaartverkoop www.delamar.nl | 0900 - 10 10 202