HEEMSKERK - Vorige week kregen de leerlingen uit de groepen 6 van basisschool De Bareel de hele ochtend een inspirerende techniekles van Skills VMBO docent Tomaso Sotgiu. Doel van de les was om kinderen kennis te laten maken met techniek en wat je daarmee kunt doen. De les is mogelijk gemaakt door stichting Sterk Techniekonderwijs.

De kinderen van groep 6B van De Bareel gingen aan de slag om gezamenlijk een grote knikkerbaan te bouwen, bestaande uit 24 kleine knikkerbaantjes. Daarvoor heb je materialen, gereedschappen en technieken nodig, die stuk voor stuk de revue passeerden. Eerst werd het plan besproken: hoe werkt een knikkerbaan en wat is daarvoor nodig? Na de tips om veilig te werken zijn de technieken boren, zagen, schuren, schroeven en timmeren besproken.

Hoe werkt een boormachine? Hoe houd je een hamer vast? En hoe kan je het beste zagen? De leerlingen weten nu hoe het werkt. Vervolgens gingen de kinderen zelf enthousiast aan de slag onder leiding van meester Sotgiu en meester Wim en maakten de mooiste knikkerbanen. Daarvoor gebruikten ze hout, deuvels, rietjes, bierdoppen en fietsbanden en versierden het eindresultaat met verf. Wat een inspirerende en vooral leuke les! De kinderen hebben er heel veel van geleerd.