CASTRICUM - Over een kleine drie weken wordt het startschot gegeven voor de vierde editie van de Oer-IJ Expeditie. Op Hemelvaartsdag staat het Oer-IJ-gebied volledig in het teken van deze ontdekkingswandeltocht. De prachtige natuur van Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Akersloot vormt het decor voor maar liefst vijf routes: 11, 16, 22, 25, en 31 km. Alle routes starten en finishen bij Museum Huis van Hilde in Castricum. Inschrijven is nog mogelijk t/m donderdag 12 mei via www.oerijexpeditie.nl.


De Oer-IJ Expeditie is meer dan alleen een wandeltocht, het is een echte wandelbeleving. Onderweg komen wandelaars langs gidsen die meer vertellen over de bijzondere plekken en acteurs spelen de geschiedenis na. Dit allemaal binnen het thema: Ode aan het Oer-IJ Landschap. Het gebied waar het Oer-IJ doorheen stroomde is veelvuldig een strijdtoneel geweest. Hier is nog veel van terug te zien in het gebied. Om de deelnemers nog meer verhalen mee te geven over de geschiedenis die het gebied rijk is, wordt de Le Champion app ingezet. In de app krijgen deelnemers tijdens de wandeling, middels een notificatie, meer informatie over het gebied waar zij doorheen lopen.

Op pad met het hele gezin

Wandel mee met het hele gezin met de Oer-IJ Expeditie. De kortste afstand brengt jou langs de stempelpost bij Bezoekerscentrum de Hoep, welke deze dag ook is geopend met zijn interactieve expositie. Speciaal voor de kleine ontdekkingswandelaars is er ook een puzzelspeurtocht uitgezet.

Inschrijven

Inmiddels zijn er ruim 2.000 wandelaars ingeschreven voor de Oer-IJ Expeditie. Inschrijven voor deze ontdekkingswandeltocht is mogelijk t/m donderdag 12 mei via: www.oerijexpeditie.nl. Op de dag van het evenement is er geen na-inschrijving.