HAARLEM - Het Houtplein in Haarlem krijgt een nieuwe inrichting. Geïnteresseerden kunnen tot en met woensdag 16 maart 2022 de plannen bekijken in het Pop Up Informatiecentrum in het kantoor van de provincie Noord-Holland.


Bezoekers zijn van maandag tot en met vrijdag welkom tussen 8.00 en 18.00 uur in de ontvangsthal van de provincie, Houtplein 33. Geïnteresseerden kunnen zonder afspraak binnenlopen om de plannen te bekijken, de keuze van materialen in te zien en de globale planning door te nemen. Daarnaast is er iedere woensdagmiddag een inloopspreekuur tussen 14.00 en 16.00 uur waarbij de leden van het projectteam van de gemeente Haarlem vragen beantwoorden.

Ruimte voor bussen, fietsers en voetgangers

Woensdag 2 februari 2022 bezochten gedeputeerde Olthof (mobiliteit en bereikbaarheid) en wethouder van de gemeente Haarlem De Raadt (financiën, openbare ruimte en sport) het informatiecentrum.

Jeroen Olthof: “Via het Houtplein rijden veel bussen. Als opdrachtgever voor het openbaar busvervoer in Noord-Holland draagt de provincie graag bij aan een Houtplein dat op een veilige manier ruimte biedt aan bussen, fietsers en voetgangers.”

Eva de Raadt: ”Er is lang aan de voorbereiding van dit project gewerkt. Het huidige ontwerp is dan ook met inspanningen van velen tot stand is gekomen. Mooi om te zien dat nu de schop ook echt de grond in gaat. Door de herinrichting van het plein dat zoveel groener wordt, wordt het ook een fijne plek om gewoon te verblijven”.

Groener, veiliger en overzichtelijker

Het Houtplein moet een gastvrije en goed functionerende entree van de stad worden. Het plein behoudt de belangrijke functie voor het openbaar vervoer en het doorgaande fietsverkeer. Door de nieuwe inrichting van het plein en de omgeving worden deze functies en de verblijfskwaliteit en leefomgeving sterk verbeterd. Dura Vermeer voert werkzaamheden uit vanaf half maart 2022 uit.

Meer informatie

Het Pop Up Informatiecentrum is een initiatief van de provincie Noord-Holland, gemeente Haarlem, Dura Vermeer, PWN en Liander. De nieuwe inrichting van het Houtplein wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlem. Kijk voor meer informatie over het project op de website van de gemeente Haarlem.