IJMUIDEN - Op 5 juni om 19.30 uur organiseert Bibliotheek IJmuiden een boeiende avond met schrijfster Ellen Heijmerikx. Haar schokkende en waargebeurde boek "Broer, moordenaar" is een aangrijpend verhaal over de prijs die je betaalt voor loyaliteit aan je familie. De avond is extra bijzonder door interviewer Jolanda van Huijgevoort, een Velsense schrijfster van thrillers.


Ellen Heijmerikx, opgegroeid in Beverwijk en woonachtig in IJmuiden, deelt in "Broer, moordenaar" het meeslepende en persoonlijke verhaal van haar broer. "Uiteindelijk zit ik meer in het boek dan hij – ik trek zijn verhaal naar me toe om te vertellen wat ik wil." Dit maakt het boek niet alleen een familiegeschiedenis, maar ook een intiem portret van de schrijfster zelf.

Jolanda van Huijgevoort zal Heijmerikx interviewen en de bezoekers meenemen in een diepgaand gesprek over de thema’s in het boek. Het laatste boek van Jolanda heet Door angst verlamd, over een jonge vrouw die beproevingen doorstaat en haar trauma's leert verwerken.

Mis deze unieke kans niet om een kijkje te krijgen in het leven en de inspiratie van Ellen Heijmerikx en om inzicht te krijgen in het fascinerende proces van het schrijven van een waargebeurd verhaal. En natuurlijk is er gelegenheid om zelf vragen te stellen.

Datum: 5 juni 2024. Tijd: 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Locatie: Bibliotheek IJmuiden. Kaarten 4,- voor leden, 5,- voor niet-leden (nclusief koffie of thee). Kaarten verkrijgbaar via de website of via de balie (geen contante betaling mogelijk).Meer informatie hierover is te vinden op www.bibliotheekvelsen.nl.