OVERVEEN - Elk jaar vieren wij op 24 maart European Gelato Day. Op deze door het Europese Parlement gesteunde feestdag staat ambachtelijk bereid ijs centraal. Met andere woorden: ijs dat je bij de echte ijssalon vindt. IJssalon Luciano sluit zich dit jaar aan bij een landelijke actie van onze branchevereniging: de opbrengst van een speciaal voor deze dag gemaakt ijsje, doneren we aan giro 555!

Normaal gesproken barst het op 24 maart van de activiteiten in ijssalons door heel Nederland. Dit jaar kiezen we als lid van de branchevereniging voor ijsbereiders er bewust voor om dit níet te doen. Maar zetten we ons graag, met alle ijsliefhebbers in de omgeving, in voor onze verre oosterburen. Want wat is als ijssalon nu een betere dag om een land dat onderdeel is van Europa te steunen, dan de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs?

Yabluchnyk

Het ijsje waar het op 24 maart om draait bij onze ijssalon, is ijs op basis van Yabluchnyk. Een Oekraïense appelcake. Een echte specialiteit die het heel goed doet als ijsvariant! Het recept, dat voor deze gelegenheid aan ons is verstrekt door het Gilde van SVH Meesterijsbereiders, bevat heerlijk verse goudreinet en echte kaneel.

Wie op 24 maart een bolletje Yabluchnyk (je mag ook gewoon Oekraïense appeltaart zeggen) bestelt, steunt daarmee direct giro 555. We maken namelijk aan het eind van de dag de complete opbrengst van dit appeltaartijsje over naar het rekeningnummer voor noodhulp aan Oekraïne.

Kom je ook op 24 maart?

Voor de openingstijden van IJssalon Luciano verwijzen wij je graag naar onze website www.ijssalonluciano.nl. Wil je onze Gelato Day-actie steunen? Wees er dan op tijd bij, want dit ijsje gaat gegarandeerd op!