HEEMSTEDE - Het is zomer. En dat betekend maaisel opruimen/hooien! Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Landschap Noord-Holland vrijdag 5 juli een leuke werkdag op landgoed Leyduin in Heemstede. Wij gaan op deze werkdag adelaarsvaren en ander maaisel hooien. De boswachters van Landschap Noord-Holland op Leyduin hebben ons hard nodig om deze leuke klus te klaren. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! Onder de noemen Leyduin vallen ook de Landgoederen Vinkenduin en Oud-Woestduin. Op Oud-Woestduin is ook de voormalige paardenrenbaan. Maak kennis met dit bijzondere complex van landgoederen…!

Deelnemers gaan aan de slag om Woestduin/Leyduin weer mooier te maken. De boswachters hebben een smalle strook gemaaid naast/langs een aantal mooie oude lanen op Woestduin nabij de voormalige paardenrenbaan. Zo ook de laan nabij de Belvedère. En wij gaan dit maaisel opruimen om zo de oude lanen beter tot hun recht te laten komen. En we gaan een paar andere kleine veldjes hooien! Zo zorgen we ervoor dat andere planten ook de ruimte krijgen die ze verdienen. Om de natuurwaarde van Leyduin verder te vergroten helpen wij mee met dit leuke onderhoudswerk. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur aan de slag te gaan zijn van harte welkom!

Zorg zelf voor werkkleding; o.a. lange broek en lange mouwen en neem je eigen koffie/thee, lunch mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, extra koffie/thee én lekkere vlaai bij de koffie! Verzamelen voor deze leuke werkdag is om 9.30 uur op de parkeerplaats Kakelye, Manpadlaan 1, Heemstede. De werkdag duurt tot 14.00 uur.

Aanmelden/informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 of kijk op www.ivn.nl/zk. We maken er een leuke dag van!