IJMUIDEN - Na tien jaar voorzitterschap heeft Pieter van Tongeren in januari het stokje overgedragen aan Marjan Olthoff.

De nieuwe voorzitter werkt 1998 bij Tata Steel in IJmuiden en is Head of Customer Services Strip MLE, Packaging & Markets - Sales & Marketing.
Marjan heeft er zin in: ”Ik wil Pieter hartelijk bedanken voor al die jaren waarin hij zich heeft ingezet om het Hoogovensmuseum op de kaart te zetten. Het was zo jammer dat wij juist de laatste jaren niet iedereen hebben kunnen mogen verwelkomen vanwege Corona. Maar de deuren zijn weer open voor bezoek en iedereen is weer welkom. Ikzelf heb er ontzettend veel zin in om in mijn voorzittersperiode aan de slag te kunnen gaan. We willen ons Museum nog verder professionaliseren en het op deze manier nog meer op de kaart zetten!”

Over het Hoogovenmuseum

Het Hoogovensmuseum toont de geschiedenis van het Staalbedrijf in IJmuiden.
De ontwikkeling van de IJzer- en Staalindustrie wordt levend gehouden door het presenteren van objecten, historische documenten, foto’s en filmmateriaal. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw “de oude buizengieterij”.

Openingstijden:

zaterdag en zondag van 10:30 uur tot 16:00 uur
en op woensdagmiddag van 12:30 tot 15:30
Om een goede indruk van de collectie te krijgen vragen wij u rekening te houden met een bezoek van 1,5 tot 2 uur. Groepen op afspraak mogelijk.
http://www.hoogovensmuseum.nl/