HAARLEM - Operaliefhebbers kunnen dit voorjaar hun hart ophalen. Met het Cape Town Opera Chorus halen we een wereldkampioen in huis. In 2013 werd het Zuid-Afrikaanse gezelschap tijdens het International Opera Awards Gala in Londen uitgeroepen tot beste operakoor ter wereld. Beleef een kleurrijke afwisseling tussen opera, gospel en Afrikaanse muziek met 'African Passion'.


In deze context refereert het woord ‘Passie’ naar zowel emotie als het lijden van Jezus Christus. Een emotionele, passievolle vertelling van Christus’ laatste dagen door middel van een selectie van klassieke muziek, Zuid-Afrikaanse muziek en gospel. Na het grote succes dat het ensemble boekte met de voorstelling ‘African Angels’, komt het opnieuw naar Nederland. De achttien zangers en zangeressen brengen een op Pasen geïnspireerd programma, ‘African Passion’, waarin – de titel verraadt het al – delen van Bachs monumentale ‘Matthäus Passion’ zijn verwerkt. Hoe hemels moet dat klinken, fragmenten uit het volgens velen mooiste en indringendste muziekstuk op aarde in een warme, Afrikaans getinte uitvoering? Kom het zelf ervaren!

De Zuid-Afrikaanse stem is uniek, rijk van kleur en kracht en het vertegenwoordigt ’s lands beste kwaliteiten. Cape Town Opera koestert die stem, door mogelijkheden te creëren voor een rijkdom aan talent. Cape Town Opera geeft aan het publiek zowel thuis als overzee, de mogelijkheid om dat prachtige Zuid-Afrikaanse geluid te ervaren. Wat een geschenk!” – Aartsbisschop Emeritus Desmond Tutu.

klik hier
voor de tickets