HEEMSKERK - IVN afdeling Midden Kennemerland organiseert op zondag 26 juni een strandexcursie "Het leven rondom de Vrijheit".

De Noordzee is het grootste en tevens het minst bekende natuurgebied van ons land. Weinig mensen zijn vertrouwd met de wereld die schuilgaat onder het wateroppervlak. Het strand, dat kennen we goed als de plek om te wandelen, uit te waaien en te zonnen in de zomer. Maar wat weten we over de schelpdieren en andere organismen die leven op de grens van zee en land. Waar leven deze schelpdieren van en hoe planten ze zich voort?

Waar komt het zand van onze stranden vandaan en hoe zijn de buitenduinen ontstaan? Zijn ze kalkrijk of kalkarm? Waarom groeien hier geen "kwarrige" eiken, maar helmgras? Wie zijn hier de pioniers? Onze gids vertelt u er graag over.

Vertrekpunt: Voor deze excursie verzamelen we bij het strandpaviljoen "de Vrijheit`` om 11.00 uur op het Heemskerkse strand. Alleen met de fiets te bereiken.

Het is een wandeling van zo'n 1,5 uur en niet geschikt voor kleine kinderen, wandelwagens of rolstoelen. De deelname is gratis.

Let op! ben je 18+ vergeet je duinkaart niet (of koop een dagkaart bij de automaat).

Voor meer informatie en aanmelden kan je terecht op de IVN websiter www.ivn.nl/mkl ".