HAARLEM - Ben je gek op het vertellen van verhalen, op lezen of wil je je kennis delen over een bepaald onderwerp? Of ben je een creatieve maker met een liefde voor beeldende kunst, theater, dans, muziek of een mix daarvan? Het Meemaakpodium in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk biedt jou nu de kans om jouw idee of jouw publiek te laten groeien. Je hoeft niet veel ervaring te hebben om mee te doen, het podium is er voor beginners en gevorderden.

Heb jij een idee of plan voor een cultureel project? De Bibliotheek Zuid-Kennemerland en partner Ground8 helpen je met het opzetten van je project, zodat jij jouw initiatief een stap verder kunt brengen. De eerste mensen zijn al van start gegaan, bijvoorbeeld Mohamed Bouzia met Berberse avonden en Ruud Wijngaarde met Argentijnse tango in de Bibliotheek.
Als je zelf niet zo’n podiumbeest bent, is dat geen punt. Want de mensen achter de schermen zijn net zo belangrijk als die in de schijnwerpers. Houd je van regelen of vind je het fijn om mensen te ontvangen en te ontmoeten? Wees welkom!

Over het Meemaakpodium
De Bibliotheek is – net als school, sportvereniging en kapper – een vitaal onderdeel van de sociale infrastructuur in een wijk. Een openbare plek waar iedereen welkom is. Je ontmoet er andere mensen die actief zijn in de wijk, met wie je samen nieuwe dingen kunt ontdekken, leren en realiseren. Voor die groepen (of community’s) heeft de Bibliotheek Zuid-Kennemerland het Meemaakpodium. Een maak- en creatieplek in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk waar wijkbewoners samen culturele programma's kunnen ontwikkelen en presenteren. Een plek voor en door creatieve makers, dromers, aanpakkers en doeners, waar kunst en cultuur uit de wijk tot leven komen.

Online
Door de coronamaatregelen is de Bibliotheek helaas momenteel niet beschikbaar als ontmoetingsplek. Maar jouw plan of project uitwerken kan wel. Ook zijn we online actief, bijvoorbeeld op Instagram met @Schalkrijk. En bekijk ook de drie online programma’s die we vanaf 16 juni in samenwerking met debatcentrum de Pletterij in Haarlem organiseren:

16 juni: Verteltheater bij Schalky Talky
https://www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/activiteiten/agenda/schalky-talky-unlocked.html

23 juni: Hiphopcommunity Woord voor Woord
https://www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/activiteiten/agenda/woord-voor-woord.html


30 juni: Helden & Hordes met Patrick Kicken
https://www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/activiteiten/agenda/helden-hordes-podcast.html

Ben je niet zo van online of social media? Geen probleem. Bellen kan ook naar Mike Warners, programmamaker community’s via tel. 06 46 22 33 92 of stuur een mail naar info@bibliotheekzuidkennemerland.nl.


Meer informatie over het Meemaakpodium
§ www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/activiteiten/meemaakpodium
§ Op Instagram: www.instagram.com/schalkrijk
§ Video over het Meemaakpodium: https://youtu.be/Fcsacil7t_w

Fonds voor Cultuurparticipatie
Het Meemaakpodium is mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren. Dankzij de subsidie kunnen we in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk een open podium in de wijk realiseren; een plek waar mensen samenwerken, ontwikkelen en creëren.