HAARLEM - Tijdens het 150-jarig jubileum van PHIL Haarlem zal het KJO een spannend educatieprogramma neerzetten gebaseerd op videogamemuziek.

Op donderdag 14 september 2023 zullen circa 1.400 basisschoolleerlingen uit groep 5 t/m 8 uit Haarlem e.o. kennismaken met live muziek in de Grote Zaal van PHIL Haarlem. Dit doen ze aan de hand van twee concerten verzorgd door het Kennemer Jeugd Orkest o.l.v. Matthijs Broers met een programma gebaseerd op film- en videogamemuziek.

Het concert wordt gepresenteerd door Joe van Burik , tech-redacteur bij BNR Nieuwsradio. En niet alleen het repertoire is gericht op film en games: het hele concert is één grote videogame die de leerlingen samen moeten uitspelen Doordat de kinderen opdrachten uitvoeren heeft dit effect op wat het orkest speelt. Lukt het de leerlingen om het concert helemaal ‘uit’ te spelen? Of bijvoorbeeld een nummer dat pas door kan gaan naar een volgende passage als de leerlingen een puzzel hebben opgelost.


Dit alles bij elkaar zorgt voor een unieke concertervaring voor de leerlingen, maar ook voor het KJO zelf! https://www.philhaarlem.nl/pQlLAf2/gamen-in-de-concertzaal