HAARLEM - De BankGiro Loterij keerde deze week een totaal bedrag van 83,5 miljoen euro uit aan 63 culturele organisaties. Vereniging Hendrick de Keyser is een van die culturele organisaties en ontvangt sinds 2000 jaarlijks een bijdrage voor de verwerving van bijzondere en unieke historische huizen. Vorig jaar verwierf de Vereniging het imposante en bijzondere 18de-eeuwse Teylers Hofje in Haarlem.


Quote:
"Dankzij de BankGiro Loterij hebben wij in 2020 het Teylers Hofje in Haarlem voor eeuwig toegevoegd aan onze collectie bijzondere huizen" aldus directeur Externe Relaties Wieske Wijngaards.

Ruim 24,3 miljoen euro voor cultuur en monumentenzorg
Hendrick de Keyser is een van de zeven culturele organisaties die zich landelijk inzet voor cultuurbehoud en toegankelijkheid van cultuur en monumentenzorg in Nederland. De organisaties ontvingen samen een bijdrage van ruim 24,3 miljoen euro. Dat maakte de cultuurloterij van Nederland maandag bekend. Het Prins Bernhard Cultuurfonds, De Hollandsche Molen, Museum Plus Bus, Vereniging Hendrick de Keyser, Vereniging Rembrandt, BOEi en het BankGiro Loterij Fonds zetten de bijdrage ieder op eigen wijze in voor de culturele sector door heel Nederland.

Historische huizen openen voor een breed publiek
Vereniging Hendrick de Keyser opent haar historische huizen om zo het publiek kennis te laten maken met de woongeschiedenis van Nederland. Mede dankzij de BankGiro Loterij heeft 'Hendrick de Keyser' in de afgelopen tien jaar 30 huizen kunnen openen voor een breed publiek. Zo zijn er 12 Museumhuizen en 18 Monument en Bed-locaties geopend verspreid over heel Nederland ( www.hendrickdekeyser.nl)