CASTRICUM - Voor het vierde jaar staat Hemelvaartsdag in het teken van de Oer-IJ Expeditie. Op donderdag 21 mei gaan wandelaars op een bijzondere ontdekkingsreis door een verborgen landschap. Het Oer-IJ gebied vormt het decor voor dit wandelevenement van Sportorganisatie Le Champion. Wandelaars kunnen kiezen uit een afstand van 10, 16, 21, 26, of 31 km.


Op Hemelvaartsdag kunnen de wandelaars kiezen uit maar liefst 5 verschillende routes. Alle routes zijn een echte ontdekkingsreis door het oude Oer-IJ, dat gevormd is door de rol van wind en water. Tijdens de wandeltocht maken de wandelaars via vernieuwde routes op een bijzondere manier kennis met het boeiende verleden van dit oeroude gebied. Acteurs en gidsen nemen jou mee terug in de tijd en vertellen jou meer over de bijzondere plekken op de route.

Stichting Oer-IJ
Net als alle voorgaande edities is Stichting Oer-IJ het goede doel. Deze stichting bestaat uit een groep betrokken burgers die het belangrijk vindt dat er zorgvuldig met de buitenruimte wordt omgegaan en zich daarvoor inzet. Om dit doel te bereiken, worden er diverse activiteiten georganiseerd. Bewoners kunnen lezingen bijwonen, deelnemen aan excursies, routes fietsen of meedoen aan wandelingen met een van onze gidsen. Afgelopen editie werd er een recordbedrag van € 4.254,50 opgehaald. Bij inschrijving kunnen wandelaars een vrijwillige donatie doen voor het goede doel.

Thema: Water
Water heeft het Oer-IJ gebied vormgegeven. Deze vriend én vijand van de eerste bewoners vormt het thema van de 4e editie van de Oer-IJ Expeditie. In het Oer-IJ gebied is verrassend veel terug te zien van de rol die het water door de eeuwen heen heeft gespeeld.

Inschrijven
Wandelaars kunnen zich t/m 7 mei inschrijven voor deze ontdekkingstocht of tot wanneer de deelnemerslimiet is bereikt.

Inschrijven kan vanaf nu via de website: www.oerijexpeditie.nl.