HEEMSKERK - Afgelopen november is op de valreep van 2023 Tessa Poll verkozen als vierde officiële dorpsfotograaf van Heemskerk. Dat Tessa bruist van de creativiteit en originele ideeën bleek direct bij de eerste bijeenkomst met de werkgroep waar we samen de koers voor het komende jaar uitstippelen. De kersverse dorpsfotograaf weet op bijzondere manier locaties, objecten en personen die allen “typisch Heemskerk” zijn te combineren tot verrassende en prikkelende concepten die zij zelf “Heemskerk met een knipoog” noemt.

Wij zijn in ieder geval superblij met deze eerste inzending en kijken vol vertrouwen uit naar wat er nog komen gaat. Dit gaat weer een mooie serie worden!

Strijd der Titanen Tessa zegt zelf over haar eerste inzending:

Mijn thema is “Heemskerk met een knipoog”. Wat ik wil is dat mijn foto's “typisch Heemskerk, en typisch Tessa” zijn.

Iedereen kijkt wel eens naar voorwerpen in Heemskerk en krijgt daar een grappige gedachte bij. Soms zijn dat dezelfde gedachten, soms zijn ze uniek. Ik vind het leuk om de wereld een stukje op te vrolijken, en dat hoop ik te doen door een leuke foto te maken die mensen hopelijk doet glimlachen.

De schaatsbanken van Kees Jongert nodigen bijna iedere Heemskerker wel uit er op te staan en een schaatspose aan te nemen. En wie kunnen er beter op staan dan onze schaatscoryfeeën Jos Niesten en Bert Verduin? Deze foto diende eigenlijk al gemaakt te zijn, dus het was een kwestie van alsnog doen. Een eerbetoon aan onze eigen Heemskerkse schaatshelden.

Ik geef mijn foto's graag ook een titel, en deze heet “Strijd der Titanen”

De foto is voor mij typisch Heemskerk en typisch Tessa. Met een knipoog naar deze mannen in hun mooie pakken.