HAARLEM - Het geplande Halloweenfeest voor de kinderen van de Leidsebuurt kan dit jaar helaas geen doorgang vinden. Niet corona, maar een plaaggeest die de vrede in het Badhuis verstoort, is daarvan de oorzaak.

"Het is een paar weken geleden begonnen", vertelt een beduusde vrijwilliger. "Lichten gaan aan en uit, apparaten werken niet naar behoren en het stinkt naar sigarenrook, terwijl er niet gerookt wordt. Kortom het is niet verantwoord om een grote groep kinderen binnen feest te laten vieren", aldus de vrijwilliger.

Het Badhuis zou het Badhuis niet zijn als dit probleem niet in gezamenlijkheid zou worden opgelost. Dus worden ook nu de buurtbewoners opgeroepen het komende weekend hun steentje bij te dragen. Door kinderen in groepjes verschillende opdrachten in het Badhuis op te laten lossen, lijkt het mogelijk om de geest via de achterdeur te bevrijden. "We hopen echt op de hulp van de kinderen, want zo kunnen we geen activiteiten meer organiseren", vult de vrijwilliger aan.

De escaperoom in het Badhuis is het hele aankomende weekend geopend voor kinderen van 7 t/m 12 jaar oud, die zelf een groepje vormen (max 6) en zich inschrijven voor een vaste tijd. Ontsnappen duurt gemiddeld één tot anderhalf uur en is gratis. Wel verwacht het bestuur van het Badhuis spannende halloween kostuums, die de plaaggeest doet vluchten.

Meer informatie en inschrijven kan via de website. Het Badhuis is een gezellige plek, met een Badhuiscafé in de Haarlemse Leidsebuurt waar van alles georganiseerd wordt voor en door buurtbewoners. Van live-muziek tot workshops, van halloweenfeesten tot theater. Het Badhuis wordt volledig gerund door vrijwilligers en is gevestigd in het prachtige monumentale Badhuis op het Leidseplein in Haarlem.