ZANDVOORT - De in Haarlem geboren kunst-schilder en docent Thomas Langeveld (39) zal zaterdag 11 november 20.40 te zien zijn in het programma Sterren op het Doek, hier zal hij samen met 2 andere kunstenaars ex-prof voetballer Arjen Robben portretteren.

Thomas is een groot deel van zijn leven autodidact geweest maar vertrok in 2012 naar Italië om daar de klassieke schilder technieken te leren, deze combineerde hij later met zijn eigen werkwijze. Zijn inspiratie haalt hij onder meer uit zijn reizen en ervaringen maar ook uit mens en natuur al dan niet gecombineerd met fantasie elementen.

Hij woont momenteel in Zandvoort maar is werkzaam in Haarlem. Hier heeft hij samen met zijn partner Mischa Tranqilli in 2017 zijn eigen kunstacademie opgericht, het Dutch Atelier of Realist Art (DARA). Hier bieden zij cursussen en workshops aan in realistische teken en schilderkunst, die deels zijn gebaseerd op de vaardigheden die zij in Italië op hebben gedaan.

Zij ontvangen zowel lokale als internationale studenten en docenten die stad en land afreizen om nieuwe kennis op te doen of te delen.