HEEMSKERK - Recent stelden de leden van GroenLinks Heemskerk het verkiezingsprogramma “Samen voor Heemskerk” vast. Het programma is volgens lijsttrekker Roy Vlieland “een prachtige combinatie tussen ambities op duurzaamheid, zonder ooit onze sociale idealen te vergeten”. Speerpunten van het programma zijn betaalbaar wonen, een sociaal en inclusief dorp en een duurzame toekomst. Vlieland: “Het is cruciaal voor Heemskerk dat we dit sociale en groene programma kunnen uitvoeren.”

Een duurzaam dorp waar iedereen fijn kan opgroeien, zich veilig voelt, kansen krijgt en zich kan ontwikkelen in gezonde, groene wijken met betaalbare woningen. Dat staat centraal in het nieuwe verkiezingsprogramma van GroenLinks Heemskerk 2022-2026.

GroenLinks gaat aan de slag met een vernieuwend verkiezingsprogramma: ‘’Samen voor Heemskerk, waar iedereen zich thuis voelt’’. GroenLinks gaat niet voor 24 dure villa’s. GroenLinks wil dat er alleen nog gebouwd wordt voor de woningbehoefte. Jongeren moeten ook in Heemskerk kunnen blijven. Enkele speerpunten uit het programma zijn; goede zorg bereikbaar voor iedereen. En vol “gas” inzetten op de verduurzaming in Heemskerk, samen met Heemskerkers. GroenLinks wil investeren in jong en oud. Iedereen krijgt de zorg die nodig, laagdrempelig en vlakbij.

Vlieland zegt hierover: ‘’Wij hebben ons programma ‘Samen voor Heemskerk, waar iedereen zich thuis voelt” genoemd. Hier geloven wij ook echt in en willen wij ook de verantwoordelijkheid hierin nemen. Bij ons doet iedere Heemskerker mee. De leraar kan in Heemskerk blijven wonen en de net gepensioneerde logistiek medewerker kan oud worden in dit dorp. Zo is Heemskerk op alle mogelijke manieren duurzaam.’’ GroenLinks Heemskerk gaat zo op deze manier met een optimistisch en toekomstbestendig verhaal de campagne in. Het verkiezingsprogramma is te vinden op heemskerk.groenlinks.nl