BLOEMENDAAL - Vanaf vandaag start VWC-BUUV met haar jaarlijkse TipTopTuinen-campagne in Haarlem en de Goed Doen in het Groen campagne in de gemeente Bloemendaal. De bedoeling is de komende periode zoveel mogelijk tuinen en balkons door heel Haarlem op te fleuren van mensen die dit zelf niet (meer) kunnen of aan de slag te gaan in de natuur in Bloemendaal. Mensen die groene vingers én een uurtje over hebben zijn van harte welkom om tuinen, balkons en de natuur in Haarlem en Bloemendaal op te knappen en lenteklaar te maken.

Heggen snoeien en grasmaaien
favoriet in Haarlem Projectleider van VWC-BUUV Thijs de Laat: "Ieder voorjaar zien we dat er behoorlijk wat mensen zijn die hun tuin of balkon een opknapbeurt willen geven maar dat zelf niet (meer) kunnen. Naast het genieten van de tuinklus is buiten zijn natuurlijk sowieso goed voor iedereen en is het een mooi moment om in contact te komen met anderen. We roepen daarom alle Haarlemmers met groene vingers op een ander een handje te helpen in hun tuin of balkon. Heggen snoeien, grasmaaien, plantjes verpotten en het gezellig maken van de tuin en balkon zijn de meest gevraagde klussen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat de mensen er weer lekker bijzitten deze zomer!"

Meld je aan en ga aan de slag in de tuin van een buur
Haarlemmers met groene vingers én een uurtje over kunnen meer informatie lezen en zich aanmelden op onze website, alle tuinvragen bekijken en aan de slag gaan. Mensen die juist hulp kunnen gebruiken in de tuin of op het balkon kunnen hun tuinvraag plaatsen.
Haarlemmers die het lastig vinden om zich digitaal aan te melden kunnen natuurlijk ook bellen met VWC-BUUV. De medewerkers van VWC-BUUV helpen graag met de aanmelding en natuurlijk bij de bemiddeling tussen vraag en aanbod. Telefoonnummer tijdens kantooruren: 023-5 300 500.

Goed doen in het Groen in Bloemendaal
Ook in de gemeente Bloemendaal zijn veel organisaties en stichtingen op zoek naar vrijwilligers met groene vingers. Daarom start VWC Haarlem & omgeving deze week de Goed doen in het Groen-campagne. De bedoeling van deze campagne is de komende periode vrijwilligers te werven in Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal, Overveen of Vogelenzang, de vijf dorpskernen van de gemeente Bloemendaal. Er staan verschillende leuke vacatures open bij organisaties als Thijsse's Hof, buurttuin de Ark en het Landje van de Boer.

Samen aan de slag in de natuur
Projectleider Anke Dorenbos van VWC-BUUV/Vrijwilligerswerk Bloemendaal: "We zien dat er bij diverse organisaties in de gemeente Bloemendaal vrijwilligers met groene vingers worden gezocht. Bijvoorbeeld in het duingebied, bij verschillende buurttuinen en in de hertenkamp. Het gaat om wekelijkse klussen maar ook om werkzaamheden die je flexibel kunt oppakken. Alle informatie staat op de pagina vrijwilligerswerkbloemendaal.nl. Leuk om met elkaar de gemeente Bloemendaal op te fleuren!"