CASTRICUM - Het was druk op het plein van kindcentrum Helmgras tijdens de ‘Groene markt’. Kinderen uit groep 6 ontwierpen en verkochten zelfgemaakte artikelen voor het goede doel. Daarmee haalden zij € 407,40 op voor vergroening van het schoolplein.

Het thema van de wereldoriëntatie-lessen in de beide groepen 6 op kindcentrum Helmgras was ‘De Groene Fabriek’. De lessen stonden in het teken van de groene en circulaire economie. Door gebruikte materialen of afval te hergebruiken en om te zetten in een nieuw product, ontstaat er iets nieuws waar weer behoefte aan is. De kinderen ontwikkelden wespenvangers van plastic flessen, spreukenbordjes van afvalhout, als kunstvoorwerpen beschilderde flessen en blikjes, sieraden van wol en kweekten plantjes voor de verkoop.

De kinderen hebben gekozen om het nieuwe schoolplein als goed doel te ondersteunen, zodat het plein van Helmgras uitdagender, dynamischer en groener kan worden. Komend schooljaar gaat het plein op de schop. Groep 6 hoopt dat er met hun bijdrage meer plannen gerealiseerd kunnen worden. In juni hielden de kinderen al een sponsorloop en verkochten kaarten en koekjes. Bij elkaar haalden zij al een mooi bedrag op voor vernieuwing van het schoolplein