HEEMSKERK - Vindt u het soms lastig om de (elektrische) fiets te beheersen, bijvoorbeeld tijdens het op- en afstappen of tijdens het maken van een bocht? Voor veel mensen is dat heel herkenbaar. Vandaar dat de buurtsportcoach 2 fietslessen gaat geven in Heemskerk. Het doel van de lessen is om weer met vertrouwen op de fiets te zitten.

De lessen zijn op donderdagmiddag 30 mei van 14.00 tot 15.30 uur en woensdagochtend 5 juni van 10.00 tot 11.30 uur op de skatebaan in Heemskerk, we verzamelen bij de ingang van buurtcentrum de Schuilhoek, Van Bronckhorststraat 1. Er zijn twee buurtsportcoaches aanwezig die opgeleid zijn tot fietsinstructeur. Zij geven aan dat het dragen van een helm of andere beschermende materialen voor eigen keuze is. Maar gebruik hiervan wordt wel aangeraden. Alle soorten fietsen zijn welkom en deelname aan de lessen is gratis. De fietslessen worden in kleine groepen gegeven, maximaal 10 deelnemers. De fietsdocent gaat vooral in op persoonlijke wensen. Voor de een is dat op- en afstappen of leren fietsen op hun nieuwe fiets en voor de ander om balans te houden tijdens het omkijken.

Er gebeuren steeds meer ernstige ongelukken in het verkeer onder fietsers. Geen goed nieuws, maar laat u zich daardoor niet ontmoedigen om op de pedalen te stappen. Door deze training krijgt u een betere beheersing over uw (elektrische) fiets en kunt u met meer zelfvertrouwen deelnemen aan het verkeer. Zo kunt u weer genieten van een rondje door de polder, het dorp of de duinen. Fietsen geeft u vrijheid en de mogelijkheid om ergens naar toe te gaan. Blijf dat zo lang mogelijk doen!

Heeft u interesse?

Aanmelden voor de lessen is verplicht. Dit kan via de website, www.teamsportservice.nl/kennemerland en klik op de agenda. Lukt digitaal aanmelden niet? Dan kunt u altijd contact opnemen met buurtsportcoach Winnie via wassendelft@teamsportservice.nl of bel naar 088-2037340.

De gemeente Heemskerk en de Provincie Noord-Holland vinden het belangrijk dat inwoners zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Vandaar dat deze fietslessen opgezet zijn.