HEEMSKERK - Bewegen is gezond en draagt bij aan vitaal ouder worden. Daarnaast zorgt bewegen voor plezier én ontmoeting. Deze elementen komen samen in de gratis beweegmix lessen voor ouderen in Heemskerk. De wekelijkse beweegmix is voor senioren die lekker willen bewegen en plezier willen maken met elkaar in de buitenlucht, na afloop drinken we gezamenlijk een bakje koffie of thee.


De beweegmix lessen zijn 6x op donderdagochtend van 10.00 tot 11.15 uur op het Cruyff Court in Heemskerk, Laan van Assumburg 28. De lessen worden gegeven door een ervaren buurtsportcoach van Team Sportservice Kennemerland. De eerste les is op donderdagochtend 21 september. De oefeningen tijdens de lessen richten zich op het versterken van de spierkracht, conditie en lenigheid. Het is voor ouderen belangrijk om deze drie onderdelen te blijven trainen, aangezien dit nodig is voor het dagelijks leven. De lessen zijn voor 70+ers uit Heemskerk, mocht u vragen hebben of het iets voor u is, neem dan gerust contact op. Alle oefeningen kunnen worden uitgevoerd op eigen niveau.

‘Vanuit verschillende senioren inwoners kregen wij de vraag om laagdrempelig beweegaanbod voor ouderen in de buitenlucht aan te bieden. Vandaar dat wij met deze lessen gaan starten’. Aldus Buurtsportcoach Winnie. Na de 6 weken evalueren we of we doorgaan met deze lessen.

Aanmelden voor deze lessen is verplicht in verband met een maximum aantal deelnemers. Aanmelden kan via de agenda op de website www.teamsportservice.nl/kennemerland

Lukt online aanmelden niet, dan kunt u altijd mailen of bellen naar 088-2037340 of kennemerland@teamsportservice.nl Wij zouden het ontzettend leuk vinden om u te zien tijdens de lessen. De gemeente Heemskerk vindt de gezondheid van haar inwoners ontzettend belangrijk, vandaar dat zij de buurtsportcoach senioren financieren.