BEVERWIJK - Twintig ouderen en deelnemers aan ViVa! Dagbeweging konden in juli hun geluk niet op. Die hele maand waren zij twee dagen per week van harte welkom op Muziekfort Beverwijk. Onder begeleiding van medewerkers van ViVa! Dagbeweging genoten zij daar van al het moois dat het Muziekfort te bieden heeft. In een ware vakantiestemming vierden ze met elkaar de zomer tijdens onder meer het scheren van lammetjes, bloemen plukken in de wei, tuinieren en het beluisteren van hun favoriete muziek.

Hoe geweldig iedereen het naar zijn zin had was te merken aan de opgetogen reacties van de deelnemers. De heer Post, enorm Chicago fan, kon zijn geluk niet op in de vinyl platen studio van het fort, samen met zijn zoon: “Even kijken of mijn muziek er bij zit!” Mevrouw Caïro, genietend van de natuur in en rond het fort “Wat een prachtige omgeving, hier is de ruimte en ik voel mij vrijer dan normaal.” En ook mevrouw Lievers had een onvergetelijke dag : “Wauw, hier wil ik nooit meer weg”.

Simone Groeneveld, Muziekfort Beverwijk: “Voor ons was het een ware belevenis om iets goeds te doen voor de deelnemers van ViVa! Dagbeweging tijdens de daluren van ons fort. Het plezier van in vrijheid en in de buitenlucht actief zijn met elkaar, spatte van de aanwezigen af. Wij hebben minstens zo genoten als onze geweldige bezoekers. Wij hopen dat deze fijne samenwerking een vervolg gaat krijgen zodat we de deelnemers aan de ViVa! Dagbeweging nieuwe geluksmomenten kunnen blijven bieden in en om het fort.”

Bart van Schendel, vanuit ViVa! Dagbeweging, betrokken bij deze pilot: “ViVa! Dagbeweging wil ouderen en mensen met een niet aangeboren hersenletsel met elkaar in contact brengen en verbinden. Het op een fijne manier in beweging brengen van hun lichaam en geest staat daarbij centraal. We zijn het Muziekfort enorm dankbaar voor de geweldige afgelopen maand. Mochten anderen dit voorbeeld willen volgen: kleine en grote initiatieven zijn van harte welkom en ViVa! Dagbeweging ondersteunt intensief bij de organisatie ervan.“